Littekentherapie

Littekens zijn er in allerlei soorten en maten. Acné littekens, operatie littekens, verheven littekens, ingetrokken littekens, striae, rode littekens en ga zo maar door. Littekens storen vaak niet alleen cosmetisch maar kunnen ook klachten met zich meebrengen zoals jeuk, pijn en psychische klachten.

Veel mensen weten niet dat er allerlei mogelijkheden zijn om iets aan deze klachten te doen. Hieronder een kort overzicht.

Littekenmassage
Door middel van massage wordt het litteken beter doorbloed en zullen verschillende klachten zoals; jeuk, pijn, verkleving en roodheid verminderen. Let wel, een litteken kun je vaak wel ‘mooier’ maken maar zal nooit verdwijnen!

Siliconenpleisters
Voor littekens die verheven en/of rood zijn kunnen in samenspraak met de arts siliconenpleisters voorgeschreven worden. Na het gebruik van deze pleisters zal het litteken minder rood en verheven worden. U moet hierbij wel denken aan een langere periode van een aantal maanden.

Tape
Tape kan toegepast worden om verkleefde littekens ‘los’ te maken. Door een speciale tape techniek worden ze minder verkleeft en minder pijnlijk.

Camouflage
Wanneer u wenst dat het litteken minder opvalt kan camouflage therapie toegepast worden.