Acnétherapie

De behandeling van acné bestaat uit een aantal therapieën die tezamen of afzonderlijk uitgevoerd kunnen worden. Hieronder een korte uitleg over de verschillende behandelingen en hun doel.

Oppervlakkige reiniging
Om de huid vrij te maken van schadelijke bacteriën die ontstekingen kunnen veroorzaken. Hier begint elke behandeling mee

Diepte reiniging
De puistje en mee-eters worden verwijdert door middel van het uitdrukken en aanprikken. Dit zorgt ervoor dat de puistjes indrogen en dat mee-eters geen nieuwe puistjes kunnen veroorzaken.

Glycolzuur peeling
Dit is een vloeistof met een zuur karakter die in de hoornlaag (bovenste laag) van de huid de verbindingen tussen de huidcellen verbreekt. Dit heeft als gevolg dat de huid wat dunner wordt. Bacteriën die acné veroorzaken houden niet van zuurstof en zullen zich dus alleen nestelen in afgesloten poriën. Doordat de huid dunner wordt zullen de poriën ondieper worden en krijgen bacteriën geen kans. Ook zal talg wat normaal de porie verstopt, beter af gevoerd kunnen worden en ontstaan er minder mee-eters die in een later stadium weer puistjes kunnen veroorzaken. Tevens kan glycolzuur gebruikt worden om acné littekens ondieper en dus minder zichtbaar te maken. Ook bij de behandeling van pigmentvlekken kan het toegepast worden.

Tijdens deze behandelingen is het de bedoeling dat er thuis ook met een soortgelijke crème wordt gesmeerd omdat de huid hieraan moet wennen. De behandelingen worden alleen in de donkere maanden uitgevoerd omdat de huid niet in de volle zon mag.

Nabehandeling
De behandeling wordt afgesloten met een verzorgende crème geschikt voor uw huidtype.

Tips en adviezen
Tijdens de behandeling krijgt u tips en adviezen op maat. Er wordt gekeken naar uw persoonlijke situatie. Ook kan er advies gegeven worden over producten die thuis gebruikt kunnen worden.