Camouflage- en coagulatietherapie

Camouflagetherapie
Camouflagetherapie wordt toegepast voor het tijdelijk camoufleren van zichtbare huidafwijkingen. Hierbij valt te denken aan (acné)littekens, stiae, wijnvlekken, zwangerschapsmasker en andere pigmentvlekken. Eventuele hoogteverschillen in de huid of huidafwijking worden niet gecamoufleerd, deze zullen wel zichtbaar blijven. Doordat de kleur overeenkomt met de omliggende huid, valt het hoogteverschil ook aanzienlijk minder op.

De camouflage die gebruikt wordt kan aangepast worden aan elke huidskleur en is water-, zweet- en veegvast. Door het combineren van verschillende kleuren en het gebruik van fixatiepoeder kan elke zichtbare huidafwijking behandeld worden. Aan de hand van een kleurenpalet wordt de juiste combinatie van kleuren voor u uitgezocht, welke zo dicht mogelijk bij uw eigen huidskleur komen. Het aanbrengen, fixeren en verwijderen van de crème wordt u uitgelegd tijdens een behandeling.

Coagulatietherapie
Met coagulatietherapie (stroomtherapie) worden fibromen(steelwratjes), couperose en andere zichtbare kleine vaatafwijkingen behandeld. De behandeling is snel en vrijwel pijnloos. Er wordt met een klein naaldje gewerkt, wat middels stroom warmte geeft. Door middel van deze warmte wordt de oneffenheid weggehaald.

Fibromen (Steelwratjes)
Fibromen zijn goedaardige huidgezwelletjes die meestal in de hals, oksel, liezen of onder de borsten ontstaan. Deze kunnen gemakkelijk en vrijwel pijnloos verwijderd worden.

Couperose (kleine rode vaatjes)
Couperose is vaak te zien op de wangen, het zijn gesprongen haarvaatjes. Tijdens de behandeling zal er met een klein naaldje oppervlakkig in de huid gegaan worden, waarbij er warmte wordt gegeven aan het haarvaatje. Door de warmte lossen de eiwitten in het haarvaatje op en stolt het bloed. Hierna verdwijnt het vaatje.

Kleine vaatafwijkingen
Ook bij de kleine oppervlakkige vaatjes op het been of de bloedblaartjes (kersenangioom) die op het hele lichaam voor kunnen komen, kunnen worden behandeld middels coagulatie. Dezelfde techniek zal toegepast worden, die ook bij de couperose toegepast wordt.